Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Temperatura in pH

Za zagotavljanje dobrega razvoja korenin mora hranilna voda imeti 18–22 °C. Če je temperatura vode nižja od 15 °C, zmožnost korenin za absorpcijo vode hitro upade, zaradi česar je pridelek manjši. Če hranilno raztopino pomešate s hladno vodo, bo pH tekočine narasel, ko se voda segreje. V tem primeru se je mogoče visoki vrednosti pH izogniti tako, da jo že v izhodišču nastavite na nekoliko nižjo vrednost.

Zrak in pH

Če je v posodi za hranila kakšna zračna črpalka, lahko ta zviša pH v posodi za hranila.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

RHIZOTONIC in pH

Če uporabljate sredstvo CANNA RHIZOTONIC, ga zmeraj dodajte v vodo, še preden prilagodite pH. CANNA RHIZOTONIC je naravno sredstvo za povečanje pH.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Uravnavanje pH

Izdelki za uravnavanje pH so koncentrirani. Včasih je vrednost pH težko uravnati v enem samem poskusu. Delo si olajšate tako, da razredčite en del sredstva za uravnavanje pH z desetimi deli vode in to raztopino uporabite za uravnavanje pH v posodi za hranila.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide