Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Na spletnem mestu/nalepki svetujete enotedensko uporabo sredstva PK 13/14, v trgovini pa so mi priporočili, da ga uporabljam več tednov?

Priporočamo, da PK 13/14 vedno uporabljate en teden. Hranila CANNA že vsebujejo določeno količino P in K. Dovajanja teh hranil v določenem delu faze cvetenja rastline ne smemo več povečevati, zato spremenimo razmerje PK, tako da en teden dodajamo PK 13/14.

Katere bakterije uniči trihoderma?

Trihoderma (družina gliv) ne uničuje bakterij. Večina predstavnikov trihoderme ščiti rastlino pred škodljivimi glivami. To storijo tako, da jedo druge glive. Spodbujajo nastanek ugodnega koreninskega okolja, tako da se lahko korenine razvijajo bolje in z več lasnimi koreninami. Rastlina bo zato vitalnejša.

Hranila shranjujte v temi

Svetloba razbije železne kelate. Zato je zelo pomembno, da na hranilno raztopino ne sije ultravijolična svetloba. Svetloba povzroča tudi rast alg v hranilni raztopini, kar lahko privede do zamašitev. Poleg tega lahko alge črpajo hranilne elemente in povzročijo pomanjkanje posameznih hranil.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

Posoda za hranila

Za redčenje in prilagajanje vsebine posode za hranila si vzemite čas. To je bistvenega pomena za rast, cvetenje in razvoj rastlin in bo dalo kar najboljše rezultate.

Redčenje CANNAZYM

Nikoli ne razredčite več sredstva CANNAZYM, kot ga boste uporabili v 10 dnevih.

Foliarno hranjenje z RHIZOTONIC

Nanašanje sredstva RHIZOTONIC na liste je najbolj učinkovito, če ga pri gojenju v prostoru izvedemo približno takrat, ko ugasnejo luči, pri gojenju na prostem pa tik pred sončnim zahodom.

Za preprečevanje kopičenja uporabite PK 13/14

Preprečite nabiranje fosfatov in kalija, tako da PK 13/14 uporabljate največ enkrat na teden.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Uravnavanje pH

Izdelki za uravnavanje pH so koncentrirani. Včasih je vrednost pH težko uravnati v enem samem poskusu. Delo si olajšate tako, da razredčite en del sredstva za uravnavanje pH z desetimi deli vode in to raztopino uporabite za uravnavanje pH v posodi za hranila.

Mešanje hranil

Posodo za hranila izmerite, kot je opisano v nadaljevanju. Za izhodišče vzemite električno prevodnost, jo izmerite in preverite, ali bi morala biti višja ali nižja glede na vrednosti v navodilih. Šele nato prilagodite pH s pomočjo pH- ali pH+, če je to potrebno. Poskusite že v prvem poskusu doseči pravilno vrednost pH hranilne raztopine.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide