Product info

Zakaj uporabljati CANNA HYDRO?

CANNA HYDRO je najboljše hranilo za gojenje na inertnih substratih, kot je kamena volna. Namenjeno je zlasti sistemom »drenaže v odpad«. To so sistemi, pri katerih drenažna voda odteče – tako imenovani odprti hidroponski sistemi.

  • CANNA HYDRO vam omogoča veliko natančnost pri gojenju.
  • V hranilih HYDRO ni škodljivih balastnih snovi.
  • CANNA HYDRO je na voljo v različici za trdo in mehko vodo.

Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Uporabljam recirkulacijski sistem. Ali naj uporabim HYDRO ali AQUA?

CANNA je izdelek CANNA AQUA razvila posebej za recirkulacijske sisteme. Če imate sistem »z drenažo v odpad«, uporabite CANNA HYDRO. Teh dveh izdelkov nikar ne zamešajte!

Kameno volno pred uporabo namočite

Nikoli ne uporabljajte surove kamene volne. Njen pH je previsok. Kameno volno pred prvo uporabo zmeraj namočite. Namočite jo z vodo ali mešanico hranil z vrednostjo pH 5 in z električno prevodnostjo 1,3. Predhodno namakanje popravi vrednosti pH in električne prevodnosti ter zagotovi enakomerno porazdelitev hranilne raztopine po vsej plošči.

Hranila shranjujte v temi

Svetloba razbije železne kelate. Zato je zelo pomembno, da na hranilno raztopino ne sije ultravijolična svetloba. Svetloba povzroča tudi rast alg v hranilni raztopini, kar lahko privede do zamašitev. Poleg tega lahko alge črpajo hranilne elemente in povzročijo pomanjkanje posameznih hranil.

Poskrbite, da bodo plošče vodoravne

Poskrbite, da bodo plošče iz kamene volne nameščene vodoravno. Če ne bodo zares vodoravne, bo tekočina stekla na en konec plošče. To lahko povzroči, da bodo nekatere rastline presuhe, druge pa preveč mokre.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

Merjenje električne prevodnosti

Razen rednega merjenja električne prevodnosti dovajane in drenažne vode je treba meriti tudi električno prevodnost substrata.

Hydro A in B

Med izdelkoma Canna Hydro A in B je preprosto razlikovati, saj je vsebina steklenice sredstva A obarvana, sredstvo B pa je brezbarvno.

Posoda za hranila

Za redčenje in prilagajanje vsebine posode za hranila si vzemite čas. To je bistvenega pomena za rast, cvetenje in razvoj rastlin in bo dalo kar najboljše rezultate.

RHIZOTONIC in pH

Če uporabljate sredstvo CANNA RHIZOTONIC, ga zmeraj dodajte v vodo, še preden prilagodite pH. CANNA RHIZOTONIC je naravno sredstvo za povečanje pH.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Mešanje hranil

Posodo za hranila izmerite, kot je opisano v nadaljevanju. Za izhodišče vzemite električno prevodnost, jo izmerite in preverite, ali bi morala biti višja ali nižja glede na vrednosti v navodilih. Šele nato prilagodite pH s pomočjo pH- ali pH+, če je to potrebno. Poskusite že v prvem poskusu doseči pravilno vrednost pH hranilne raztopine.

CANNAZYM in glineni prodniki

CANNAZYM podaljšuje življenjsko dobo glinenih kroglic in drugih rastnih substratov, saj razkroji mrtve korenine.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide