Product info

Zakaj uporabljati CANNA COCO?

Gojitelji, ki uporabljajo kokosov substrat in ki resnično želijo najboljše, izberejo CANNA COCO. To je prefinjena kombinacija kokosovih substratov in gnojil, ki zagotavljajo najboljše rezultate. Prednosti CANNA COCO:

  • CANNA COCO spodbuja razvoj korenin.
  • Okolju prijazen.
  • Preprosto gojenje.
  • CANNA COCO shrani vodo in hranila.

Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Velike rastline

Pazite, da na kvadratni meter ne postavite preveč rastlin. Rastline bodo ob uporabi sredstva CANNA Coco večinoma zrasle bolj in bodo potrebovale več prostora kot npr. na kameni volni ali sadilni prsti.

Hranila shranjujte v temi

Svetloba razbije železne kelate. Zato je zelo pomembno, da na hranilno raztopino ne sije ultravijolična svetloba. Svetloba povzroča tudi rast alg v hranilni raztopini, kar lahko privede do zamašitev. Poleg tega lahko alge črpajo hranilne elemente in povzročijo pomanjkanje posameznih hranil.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

Posoda za hranila

Za redčenje in prilagajanje vsebine posode za hranila si vzemite čas. To je bistvenega pomena za rast, cvetenje in razvoj rastlin in bo dalo kar najboljše rezultate.

COGr

Pri gojenju v posodah za rastline z drenažnim sistemom, ki ga je mogoče zatesniti, je lažje začeti tako, da napravite drenažne reze, nato pa COGr obrnete in posodo za rastlino napolnite z raztopino pufra.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Mešanje hranil

Posodo za hranila izmerite, kot je opisano v nadaljevanju. Za izhodišče vzemite električno prevodnost, jo izmerite in preverite, ali bi morala biti višja ali nižja glede na vrednosti v navodilih. Šele nato prilagodite pH s pomočjo pH- ali pH+, če je to potrebno. Poskusite že v prvem poskusu doseči pravilno vrednost pH hranilne raztopine.

Zalivanje Coco

Če uporabljate CANNA COCO, zalivanje pred sajenjem ni potrebno. Priporočamo, da na kokosov substrat po kapljicah dovajate hranilno raztopino (2 ml CANNA Coco A in 2 ml Coco B /liter, pH 5,2–6,2), dokler ne začne tekočina odtekati. Kokosov substrat zdaj vsebuje dovolj hranil in vode za nekaj dni. Poleg tega ustrezna temperatura (20–25 °C) in visoka vlažnost zraka zagotavljata optimalen začetek.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide