Product info

Zakaj uporabljati CANNA AQUA?

Hidroponski gojitelji, ki resnično želijo najboljše, izberejo CANNA AQUA. Paleta izdelkov CANNA AQUA je sestavljena iz hranil CANNA Aqua Vega in Aqua Flores ter glinenih kroglic CANNA Aqua Clay Pebbles.

Hranila CANNA Aqua Vega in Aqua Flores so edinstvena v primerjavi z vsemi ostalimi obstoječimi hranilnimi formulami. Prednosti hranil CANNA AQUA:

  • Natančno uravnavanje hranil pomeni velik pridelek.
  • So uporabniku prijazna in odpravljajo potrebo po uravnavanju vrednosti pH.

Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Uporabljam recirkulacijski sistem. Ali naj uporabim HYDRO ali AQUA?

CANNA je izdelek CANNA AQUA razvila posebej za recirkulacijske sisteme. Če imate sistem »z drenažo v odpad«, uporabite CANNA HYDRO. Teh dveh izdelkov nikar ne zamešajte!

Ne zanašajte se na eno samo črpalko

Za dovajanje hranilne raztopine rastlinam raje uporabite dve črpalki, da rastline ne bodo ostale na suhem, če se ena črpalka pokvari.

Zrak in pH

Če je v posodi za hranila kakšna zračna črpalka, lahko ta zviša pH v posodi za hranila.

Rast korenin

Bodite zelo pozorni na korenine, da ne bodo zrasle v drenažne luknje. To bi zamašilo drenažo in preprečilo kroženje tekočine v sistemu.

Hranila shranjujte v temi

Svetloba razbije železne kelate. Zato je zelo pomembno, da na hranilno raztopino ne sije ultravijolična svetloba. Svetloba povzroča tudi rast alg v hranilni raztopini, kar lahko privede do zamašitev. Poleg tega lahko alge črpajo hranilne elemente in povzročijo pomanjkanje posameznih hranil.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

Posoda za hranila

Za redčenje in prilagajanje vsebine posode za hranila si vzemite čas. To je bistvenega pomena za rast, cvetenje in razvoj rastlin in bo dalo kar najboljše rezultate.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Mešanje hranil

Posodo za hranila izmerite, kot je opisano v nadaljevanju. Za izhodišče vzemite električno prevodnost, jo izmerite in preverite, ali bi morala biti višja ali nižja glede na vrednosti v navodilih. Šele nato prilagodite pH s pomočjo pH- ali pH+, če je to potrebno. Poskusite že v prvem poskusu doseči pravilno vrednost pH hranilne raztopine.

CANNAZYM in glineni prodniki

CANNAZYM podaljšuje življenjsko dobo glinenih kroglic in drugih rastnih substratov, saj razkroji mrtve korenine.

Splaknite glinene kroglice

Glinene kroglice lahko vsebujejo veliko soli. Če jih splaknete z vodo, lahko te škodljive soli sperete. Dodatna prednost tega je, da s tem sprete tudi prašne delce, ki so morda povzročali mašenje.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide