Product info

Zakaj uporabljati CANNA TERRA?

CANNA TERRA je posebej razvita za gojenje rastlin v sadilnih mešanicah na osnovi šote. Prednosti CANNA TERRA:

  • Velik pridelek.
  • Preprosta uporaba, nadvse primerna za neizkušene gojitelje.
  • Hranila TERRA se absorbirajo hitro.
  • Boljša rast in cvetenje.

Pogosta vprašanja o liniji izdelkov

Sadilna mešanica

Imate težave s sadilno mešanico, ki se stisne in nato slabo vpija vodo? To je mogoče preprosto odpraviti tako, da v sadilno mešanico vmešate COCO in mešanica bo znova zlahka vpijala vodo.

Temperatura in pH

Za zagotavljanje dobrega razvoja korenin mora hranilna voda imeti 18–22 °C. Če je temperatura vode nižja od 15 °C, zmožnost korenin za absorpcijo vode hitro upade, zaradi česar je pridelek manjši. Če hranilno raztopino pomešate s hladno vodo, bo pH tekočine narasel, ko se voda segreje. V tem primeru se je mogoče visoki vrednosti pH izogniti tako, da jo že v izhodišču nastavite na nekoliko nižjo vrednost.

Sadilne mešanice CANNA

Več hranil, kot dodate v sadilno mešanico že vnaprej, težje se bodo potaknjenci prijeli. Težavo je mogoče odpraviti z uporabo sadilnih mešanic CANNA.

Hranila shranjujte v temi

Svetloba razbije železne kelate. Zato je zelo pomembno, da na hranilno raztopino ne sije ultravijolična svetloba. Svetloba povzroča tudi rast alg v hranilni raztopini, kar lahko privede do zamašitev. Poleg tega lahko alge črpajo hranilne elemente in povzročijo pomanjkanje posameznih hranil.

Količine hranil

Za vsako posodo za hranila, ki jo zmešate, si zabeležite dodane količine hranil in dodatkov. Tako boste poskrbeli za dobro izhodišče za naslednjič.

Posoda za hranila

Za redčenje in prilagajanje vsebine posode za hranila si vzemite čas. To je bistvenega pomena za rast, cvetenje in razvoj rastlin in bo dalo kar najboljše rezultate.

Električna prevodnost

Zelo visoke vrednosti električne prevodnosti povečajo možnost ožiga, zlasti pri rastlinah, ki so neposredno pod svetilko. Da bi zmanjšali tveganje ožiga, lahko sadilno prst sperete s sredstvom CANNAZYM (pH 5,8, zakisajte s CANNA pH- Grow).

CANNA Terra Flores

Ko se začnejo razvijati cvetovi, CANNA Terra Vega zamenjajte s CANNA Terra Flores. Običajno bo čas za to napočil, ko bodo rastline osvetljene 12 ur na dan od 1 do 3 tedne.

Dodajanje kisline v vodo

Pri redčenju kislinskega izdelka zmeraj dodajte kislino v vodo in nikoli vode v kislino, saj lahko ta v primeru škropljenja povzroči opekline kože ali oči.

Mešanje hranil

Posodo za hranila izmerite, kot je opisano v nadaljevanju. Za izhodišče vzemite električno prevodnost, jo izmerite in preverite, ali bi morala biti višja ali nižja glede na vrednosti v navodilih. Šele nato prilagodite pH s pomočjo pH- ali pH+, če je to potrebno. Poskusite že v prvem poskusu doseči pravilno vrednost pH hranilne raztopine.

Dodajanje CANNAZYM vašemu gojišču za sajenje

Sredstvo CANNAZYM lahko dodajate neprekinjeno, kar najpreprosteje dosežete tako, da ga zmešate s hranilom v razmerju 2,5 ml/liter (1 : 400), ali pa ga dodate enkrat na teden v razmerju 10 ml/l (1 : 100). Druga možnost je, da sredstvo CANNAZYM dodate v posodo za hranila, ko je ta napolnjena do 25 %, v razmerju 10 ml/liter (1 : 100). Sredstvo CANNAZYM prav tako napravi sadilno mešanico primernejšo za ponovno uporabo.

Ustvarite svoj gojitveni koledar
Grow Guide