Za gojenje v recirkulacijskem sistemu ni primeren vsak substrat. Posebna hranila za to metodo gojenja obstajajo z razlogom.

Kateri substrat naj uporabim za recirkulacijski sistem?

Sisteme »plime in oseke« in kapalne sisteme je mogoče uporabljati v kombinaciji s substratom. Večina hranilnih sistemov za recirkulacijske sisteme predvideva uporabo inertnega substrata. Inertni substrat je substrat, ki ne absorbira hranil iz hranilne raztopine in jih vanjo tudi ne dodaja. To pa ne pomeni, da ne vpliva na vrednost pH. Kamena volna je primer inertnega substrata, ki ne vpliva na električno prevodnost, vendar zviša vrednost pH. Sadilna mešanica ni inertni substrat, saj vsebuje hranila, ki lahko povzročijo presežek določenih elementov, če se ti nahajajo tudi v hranilni raztopini.

Kokos ima nasprotni učinek – iz hranilne raztopine absorbira nekatere elemente. Če recirkulacijo hranila uporabljamo v kombinaciji s tem substratom, bo prišlo do pomanjkanja hranil. Glina, perlit in kamena volna so primeri inertnih substratov. Ti substrati ne vsebujejo nobenih hranil in jih tudi ne absorbirajo iz hranilne raztopine.

Image
AQUA substrate, nutrients & additives

CANNA HYDRO vs. CANNA AQUA

CANNA HYDRO je odlično hranilo, ki ga uspešno uporabljajo v recirkulacijskih sistemih. Zdaj smo predstavili CANNA AQUA – hranilo, ki ima številne prednosti pri gojenju v recirkulacijskih sistemih. Vrednost pH hranila CANNA AQUA v fazi rasti rastlin ni treba prilagajati, če izhodiščno vrednost pH nastavimo na 5,2. Vrednost pH bo ostala med 5,2 in 6,2. Diagram na 4. strani prikazuje prepričljive rezultate več obsežnih raziskovalnih pobud oddelka CANNA Research. Paleta izdelkov CANNA AQUA vsebuje tudi posebno hranilno formulo, ki zagotavlja, da pri uporabi v recirkulacijskih sistemih v končnem izdelku ne bo ostankov hranil.

HRANILA CANNA AQUA

Image
CANNA AQUA

Hranilo CANNA AQUA smo razvili posebej za uporabo v recirkulacijskih sistemih, njegova sestava pa je takšna, da vrednost pH ostane stabilna v daljšem obdobju. Poleg tega CANNA AQUA vsebuje silikate, huminsko in fulvično kislino ter izvlečke alg, ki omogočajo še boljše rezultate. Hranila CANNA imajo biotrofni učinek. Biološki sistem rastline jih naravno absorbira in zagotavljajo kar najboljše ravnotežje in povečano odpornost njenih celic.

CANNA Aqua Vega

V začetni fazi rasti so pripravljeni temelji za bujno cvetenje in velik pridelek. Za zdravo in močno rast so značilna živahna obdobja močne rasti in bujen razvoj korenin. Hranilo Aqua Vega smo razvili z namenom, da v popolnosti zadovolji potrebe rastline. Hranilo Aqua Vega že od začetka gojenja zagotavlja popolno absorpcijo hranil in vode, saj je bogato z dušikovimi elementi, ki se neposredno absorbirajo, visoko kakovostnimi železovimi kelati EDDHA in elementi v sledovih.

CANNA Aqua Flores

V fazi bujnega cvetenja rastline je bistvenega pomena, da so vsa potrebna hranila na voljo neposredno in v ustreznih količinah. Aqua Flores spodbuja rast plodov in vsebuje vse elemente, ki so potrebni v fazi cvetenja. Rastlina v fazi cvetenja na primer potrebuje manj dušika, vendar več kalija in fosforja. Hranilo Aqua Flores je bogato s tema elementoma in tudi s posebnimi kelatiranimi elementi v sledovih, ki omogočajo neposredno absorpcijo in popoln razcvet.

DODATKI CANNA

CANNA AQUA gojitelju omogoča, da v fazah rasti in cvetenja hitro rastočih rastlin vključi točne količine hranil. Drugi izdelki CANNA, kot so RHIZOTONIC (za npr. razvoj korenin, odpravljanje stresa), CANNAZYM (za npr. zdravo koreninsko okolje), PK13-14 (za npr. spodbujanje cvetenja) in CANNABOOST (za npr. spodbujanje presnove in tvorjenje sladkorja), zagotovijo dodatno podporo v različnih fazah razvoja rastline. V kombinaciji s temi izdelki CANNA lahko rastlina doseže optimalno rast in cvetenje, kar vam zagotovi velik pridelek.

Oznake :