CANNA Terra Seed Mix

CANNA Terra Seed Mix je sadilna mešanica, nadvse primerna za kaljenje semen priljubljenih rastlin.

Prednosti CANNA Terra Seed Mix

  • Homogena, stabilna struktura mešanice Terra Seed Mix je odlična za zadrževanje vode, ki daje semenom najboljše možnosti za pravilno kaljenje.
  • CANNA Terra Seed Mix je še posebej primerna za ukoreninjenje potaknjencev.
CANNA Terra Seed Mix

Navodila za uporabo

Sejanje v mešanici Terra Seed Mix

Semena posejte 2–3 mm globoko (največ 5 mm) v mešanico CANNA Terra Seed Mix v lončku s premerom največ 5 cm. Rastni substrat redno pršite. Sadike najprej porabijo zaloge energije, ki so na voljo v semenu.

Semena ohranjajte na toplem (pri 20–25 °C) in vlažnem, na primer z uporabo propagatorja. Pokrov propagatorja odstranite, takoj ko sadika vzklije iz tal.

Mlade sadike

Mlade sadike so zelo občutljive, zato jih ne postavite na neposredno sončno svetlobo ali pod močno grelno žarnico, saj bi jih lahko to ožgalo. Mladim rastlinam dajte hranilno raztopino z nizko električno prevodnostjo (1,2) in dodajte CANNA Rhizotonic za okrepitev korenin. Sadike so pripravljene za presaditev, ko razvijejo dva ali tri liste.

Gojenje na prostem

Čeprav je mogoče semena posejati neposredno v tla in jih pustiti, da tam skalijo, je stopnja uspešnosti znatno nižja, kot če postopek izvedete v zaprtem prostoru. Temperature tal na prostem ne zagotavljajo idealnih razmer za kaljenje semen. Vzkaljene sadike postavite na mesto, kjer se bodo lahko prilagodile zunanjim pogojem, na primer na balkon.

Začnite s kaljenjem v zaprtem prostoru. Vzkaljene sadike postavite na mesto, kjer se bodo lahko prilagodile zunanjim pogojem.

Potaknjenci in drugo

Ko rastline razvijejo dober koreninski sistem v mešanici CANNA Terra Seed Mix, jih je mogoče prenesti na rastni substrat, kot je CANNA Terra Professional, CANNA Terra Professional Plus, CANNA COCO, CANNA Aqua Clay Pebbles ali kamena volna, kjer jih boste gojili do zrelosti. Razpon hranil CANNA vključuje najboljše posebne kombinacije za vsakega od teh rastnih substratov, kar zagotovi optimalen pridelek.

  • Plastično embalažo je mogoče 100-odstotno reciklirati.
  • Shranjujte v hladnem in temnem prostoru pri temperaturi najmanj 4 °C.
  • Vsebina 25 l

terra-seedmix-directions_content_1.png