Substrat CANNA COCO je 100-odstotno organski in ima relativno visoko zmožnost kationske izmenjave (KAT). To pomeni, da lahko substrat nekatera hranila močno zadržuje, zato jih je treba dovajati v posebni obliki, da ostanejo na voljo rastlini.

Image
CANNA COCO

Zakaj kokosov substrat potrebuje posebna hranila?

Posebne lastnosti kokosa v kombinaciji z edinstvenim procesom predhodnega pufranja omogočajo, da združimo hranila za rast in cvetenje v eni sami mešanici hranil. Substrat in rastlina bosta sama uravnavala, katera hranila bodo sproščena za rastlino ob natanko pravem času. To pomeni, da gojitelju ni treba skrbeti glede trenutka, ko je treba rastna hranila zamenjati s tistimi za cvetenje.

CANNA Coco Plus v primerjavi s COGr

Hranilo CANNA COCO je dvodelno – obstajata različici A in B. To je bistvenega pomena, saj količine in oblike hranil med seboj reagirajo, kadar so koncentrirane. Ta medsebojna reakcija lahko povzroči nepovraten proces obarjanja in splošne spremembe pri teh specializiranih oblikah hranil za kokosov substrat.

Najprej pa vam želimo povedati, da je CANNA Coco Plus veliko preprostejši za uporabo in je na voljo tudi v 50-litrskih vrečah, zaradi česar je primeren tudi za gojenje v lončkih. Druga prednost CANNA Coco Plus je v tem, da smo ga za vas predhodno pufrali že mi. Kot tretje smo razvili hranilo, ki je univerzalno za fazi rasti in cvetenja. Z drugimi besedami – preprostost uporabe je pri izdelkih COCO na prvem mestu.

Image
CANNA COGr Slabs

COGr pa je na voljo le v obliki plošč. Popolnoma se prilegajo pladnjem, ki se uporabljajo v vrtnarstvu. Niso pa pufrane vnaprej, zato ne vsebujejo vlage, ki je potrebna za uspešno pufranje. Namesto tega so stisnjene, kar omogoča preprosto pripravo prostora za gojenje, in lahke za prenašanje. Prej smo omenili celovito paleto gnojil za COGr, ki gojitelju omogočajo natančno dovajanje hranil rastlinam. Zaradi tega COGr ni tako preprost za uporabo kot CANNA COCO, se pa njegova pravilna uporaba obrestuje v pridelku. Z drugimi besedami – Substrat CANNA COGr je posebej zasnovan za strokovnjake.

Poskrbite za kar največji pridelek s COGr

Substrat COGr je sestavljen iz posebej zasnovane mešanice kokosovih lupin, kokosovih vlaken in kokosovega granulata. Prednost tega substrata je v njegovi zračnosti, zaradi česar ga je preprosteje nadzirati. To omogoča hitrejši razvoj korenin in večji pridelek. Substrat COGr je stisnjen in posušen, kar omogoča preprostejše prevažanje in shranjevanje. Zato je idealna izbira za zahtevne gojitelje.

Image
CANNA COGr

Za uporabo s substratom COGr smo razvili tri revolucionarne izdelke za gnojenje: COGr Buffer Agent, COGr Vega in COGr Flores. Ti izdelki rastlini zagotavljajo optimalne pogoje za razvoj korenin, rast in cvetenje. COGr je mogoče uporabiti do 3-krat brez izgube kakovosti. Paleta izdelkov COGr je preskušen sistem, ki hitro postaja prva izbira pri gojenju v kokosovih ploščah na Nizozemskem. Srce palete izdelkov COGr so stisnjene nepufrane kokosove plošče, ki jih mora gojitelj pred začetkom gojenja sam namočiti s posebnim puferskim sredstvom COGr. Nato v vegetativni fazi dodajajte namensko hranilo COGr Vega in ga v fazi cvetenja zamenjajte COGr Flores. Ta hranila vsebujejo dodano huminsko in fulvično kislino za izboljšano absorpcijo hranil, pa tudi silicij za povečano odpornost proti škodljivcem in boleznim.

Če želite ta sistem uporabljati v lončkih, je treba plošče pufrati na običajen način in nato vsebino izprazniti v lončke. Vsaka plošča v nestisnjenem stanju vsebuje 21–25 litrov kokosovega substrata. Litrsko embalažo pufra COGr Buffering Agent razredčite na 500 litrov in ga uporabite enkrat za vsako gojenje. Dvolitrska embalaža hranila CANNA COGr (1 liter A, 1 liter B) zadostuje za 250 litrov polnovrednega hranila. To je univerzalna formula za trdo in mehko vodo.

Ko jih enkrat preskusite ...

Martin in Gerhardt sta švicarska gojitelja, ki se z vrtnarstvom ukvarjata že od začetka devetdesetih let. Odkar sta začela uporabljati izdelke CANNA COCO, drugega substrata v svojem rastlinjaku sploh ne želita več videti. Pred dvema letoma, ko sta COCO zamenjala za COGr, sta pridelek zlahka spravljala kar šestkrat na leto.

Poleg tega mnogi poklicni gojitelji hvalijo videz in okus pridelka Martina in Gerhardta. »Osebno mislim, da je glavna prednost substrata COGr možnost treh zaporednih letin brez vsakršnih težav. V preteklosti, ko sva uporabljala sadilne mešanice, mi je to skoraj uničilo hrbet.« Plošče COGr so lahke kot pero, vendar čvrste, zaradi česar jih je zelo preprosto prevažati. »Pobiranje pridelka in zasaditev 250 novih rastlin traja samo eno uro. Gerhardt izreže stare rastline, jaz pa mu sledim in v prazne luknje sadim nove potaknjence. Ni nama treba nositi novih plošč ali težkih vreč sadilnih mešanic. Lažji način ne obstaja.« Razen tega, da je prijazen do uporabnika in njegovega proračuna, ta substrat omogoča vrhunski, slasten pridelek. Zaradi lahkotnosti kokosa je razvoj korenin izjemno hiter. Osupljivo je, da so rastline, ki rastejo na substratu COGr, odpornejše na visoke temperature. »Prejšnje poletje so bile temperature tudi do 38 °C in to več tednov. Kljub temu pa sva imela popoln pridelek.«

Aditivi

CANNA COCO gojitelju omogoča, da v fazah rasti in cvetenja hitro rastočih rastlin vključi točne količine hranil. Drugi izdelki CANNA, kot so RHIZOTONIC (za npr. razvoj korenin, odpravljanje stresa), CANNAZYM (za npr. zdravo koreninsko okolje) in PK 13-14 (za npr. spodbujanje cvetenja) vam zagotovljajo dodatno podporo v različnih fazah razvoja rastline.

V kombinaciji s temi izdelki CANNA lahko rastlina doseže optimalno rast in cvetenje, kar vam zagotovi velik pridelek.

Oznake :