TERRA

Terra InfoPaper

TERRA InfoPaperŽelite izvedeti več o CANNA TERRA? V tej informacijski brošuri je obrazloženo vse, kar boste želeli vedeti o gojenju rastlin v sadilni mešanici. Gojenje v sadilni mešanici je običajno najpreprostejši način gojenja.

Sadilne mešanice, splošne informacije

Sadilne mešanice, splošne informacije

Vsaka sadilna mešanica ni primerna za gojenje rastlin s kratkim življenjskim ciklom. Trije najpomembnejši dejavniki, ki jih je treba upoštevati, so struktura, predhodna gnojenost in vrednost pH. Dobra predhodna gnojenost in vrednost pH sta za dobro letino ključnega pomena. Sadilne mešanice, kamena volna in kokos so trije najpomembnejši rastni substrati za hitro rastoče rastline. Velika prednost sadilne mešanice je, da je delo z njo preprosto.

Vsebina sadilne mešanice

Vsebina sadilne mešanice

Struktura sadilne mešanice določa, koliko vode in zraka bodo imele na voljo korenine. Zrak je pomemben za oskrbo korenin s kisikom in za mikroorganizme v koreninskem okolju.

Različne vrste visoke šote

Različne vrste visoke šote

Na voljo je veliko različnih vrst visoke šote z različnimi značilnostmi. Značilnosti šote so med drugim odvisne od globine, na kateri jo kopljejo, metode izkopavanja in podnebnih razmer na nahajališču. V nadaljevanju bomo opisali vrste šote iz profilnega prereza tal od zgoraj navzdol.

Hranila in sadilne mešanice CANNA TERRA

Hranila in sadilne mešanice CANNA TERRA

Terra Vega in Terra Flores sta že na začetku prodaje postali najbolj uporabljani hranili za gojenje rastlin s kratkim ciklom in hitro rastjo v sadilnih mešanicah. Sestava hranil CANNA TERRA je prilagojena potrebam rastlin te vrste.

Uporaba sadilnih mešanic

Uporaba sadilnih mešanic

Šota je sama po sebi precej kisla (z vrednostjo pH 3,5–4,5), tako da ji je treba vrednost pH povečati z apnom. Sadilna prst za končnega uporabnika zmeraj vsebuje apno. Količina apna, ki jo je treba dodati, je odvisna od sestave šote. Vrtna šota za dvig vrednosti pH na primer vedno potrebuje več apna kot šotni prah. Za povečanje vrednosti pH sadilna prst v povprečju potrebuje 5–6 kg apna na m3 (1.000 litrov).