Prednosti CANNA HYDRO

CANNA HYDRO je najboljše hranilo za gojenje na inertnih substratih, kot je kamena volna. Namenjeno je zlasti sistemom »drenaže v odpad«. To so sistemi, pri katerih drenažna voda odteče – tako imenovani odprti hidroponski sistemi.

Če gojite s sistemom drenaže v odpad, potrebujete hranilo za rastline, ki natančno ustreza potrebam te posebne metode gojenja. Substrati, uporabljeni v sistemu drenaže v odpad, so v glavnem inertni (kar pomeni, da v hranilno raztopino ne dodajajo hranilnih elementov in jih tudi ne odvzemajo iz nje). Zato morajo biti vsa hranila v hranilni raztopini. Presežek hranilnih elementov lahko rastlino poškoduje, nato pa obremenijo še okolje. CANNA HYDRO vsebuje uravnoteženo količino vseh hranilnih elementov, ki jih potrebujejo rastline.

Prednosti CANNA HYDRO

  • CANNA HYDRO vam omogoča veliko natančnost pri gojenju. Gojitelji imajo optimalen nadzor nad tem, kaj dodajajo svojim rastlinam. Pri tem je potrebnega več znanja in izkušenj, kot na primer pri gojenju v prsti, vendar je zaradi možnosti boljše ureditve absorpcije hranil mogoče doseči večji pridelek. Mogoče je izvesti tudi takojšnje prilagoditve, kadar kaže, da bo šlo kaj narobe.
  • V hranilih HYDRO ni škodljivih balastnih snovi, saj bi te imele takojšen negativen vpliv na razvoj rastlin.
  • CANNA HYDRO je na voljo v različici za trdo in mehko vodo. To razlikovanje je pomembno, saj omogoča kar najnatančnejše in celovito dovajanje hranil. Na razpoložljivost in dovajanje hranil ima med drugim vpliv tudi kakovost vode. Več hranil (npr. magnezij in kalcij) se na primer raztopi v trdi vodi kot v mehki, za uravnavanje vrednosti pH pa je potrebne več kisline. To pa nato vpliva na razpoložljivost drugih hranilnih elementov.

Različici za trdo in mehko vodo

Hranilo mora biti posebej zasnovano za sisteme »drenaže v odpad«, poleg tega pa se mora ujemati tudi z vrsto vode iz pipe. Prav zato je CANNA razvila različici linije hranil HYDRO za trdo in mehko vodo. Tako zagotovimo, da bo koreninski sistem rastline prejel točno količino hranil in da jih bo kar se da malo končalo v odpadni vodi; to je zdravo za potrošnika in dobra novica za okolje.

Zakaj hranila A in B?

Obe hranili CANNA Hydro (CANNA Hydro Vega za fazo rasti in CANNA Hydro Flores za fazo cvetenja) sta sestavljeni iz dveh delov – dela A in dela B. Te dele ločujemo z namenom. Če nekatere od elementov v delu A in B dodamo skupaj, se bodo medsebojno zlepili. Zato je treba najprej dodati komponento A in nato komponento B.