Zakaj izbrati izdelke BIOCANNA?

Gnojila BIOCANNA so 100-odstotno ekološka in posebej razvita za gojenje v prsti. Pridelki, ki so vzgojeni z gnojili BIOCANNA, se lahko imenujejo ekološki, če so gojeni na ekološki način v skladu z mednarodnimi smernicami. CANNA obvladuje celoten proizvodni proces od surovine do končnega izdelka, tako da lahko jamčimo za kar najboljši rezultat.

Hranila BIOCANNA so izdelana na rastlinski osnovi in ​​ne vsebujejo nobenih živalskih stranskih proizvodov. Glavna prednost tega je, da je sestava izdelka veliko bolje prilagojena potrebam rastline. Dodatna prednost pa je v tem, da izdelek ne vsebuje nobenih živalskih patogenih organizmov, kot so virusi influence (na primer ptičje gripe), ki so lahko škodljivi za zdravje ljudi.

Kakovost se sama dokazuje!

Zgodovina kmetovanja

Kmetovanje se je začelo pred 12.000 leti ob koncu zadnje ledene dobe. Vedno toplejše podnebje je ljudem omogočilo začetek gojenja posevkov, da so lahko dalj časa bivali na enem mestu. To jim je omogočilo, da končno napredujejo od negotovega načina življenja z lovom in nabiranjem, kar je bil vzrok za nastanek prvih civilizacij (Sirija, Mehika in Kitajska). Očitno smo ljudje spoznali, da rastline rastejo bolje, če v prst vmešamo gnojila, čeprav vzroka nismo poznali. Takrat nismo vedeli še ničesar o hranilnih elementih.

Eksperimentalne raziskave Justusa von Liebiga leta 1838 so pokazale povezavo med hranilnimi elementi in rastjo rastlin. Sčasoma je to pripeljalo do uvedbe gnojil, kar je pomenilo pravo revolucijo v kmetijstvu. Elemente NPK so uporabljali z različnimi stopnjami uspeha. Dušik (N) so pridobivali iz premogovega katrana. Fosfor (P) so lahko pridobili iz kosti. Kalij (K) so našli kot surovino v rudnikih Čila in Indije.

Danes vsi vemo, da so N, P in K osnovni elementi gnojenja v kmetijstvu.

Kaj je ekološko kmetovanje?

Odkritje gnojil je ogromno prispevalo k blaginji ljudi. Na žalost pa ima sodobno kmetovanje tudi slabo stran, kot je slabšanje kakovosti prsti in degradacija okolja. To je privedlo do nezadovoljstva, iz katerega sta v prejšnjem stoletju vzniknila dva nova trenda v kmetovanju: ekološko in biodinamično kmetovanje.

Cilj ekološkega kmetovanja je trajnostna pridelava v harmoniji z naravo. Ekološko kmetovanje za uresničitev in ohranjanje takšne harmonije temelji na treh osnovnih načelih:

  1. zavrača uporabo kemičnih pesticidov;
  2. zavrača uporabo kemičnih gnojil;
  3. cilja na veliko biotsko raznovrstnost.

Z uresničevanjem teh pravil ustvarimo naravno okolje za rast z dobro strukturo in zdravo mikrofloro.

Izdelki BIOCANNA podpirajo ta načela. Žal pa to pogosto ne velja za mnoge tako imenovane ekološke izdelke. Ti izdelki so pogosto le delno ekološki, medtem ko so izdelki BIOCANNA 100-odstotno ekološki.

Gojenje z organskimi gnojili

Gnojila rastlinskega ali živalskega izvora imenujemo organska gnojila. Prednost organskih gnojil pred sintetičnimi je, da v prst vnašajo organsko snov, ki izboljšuje njeno strukturo. To je bolje za okolje, saj je izpiranje mineralov manjše, absorpcija vode pa boljša. Za zdravo prst z vezanimi minerali, ki so rastlinam takoj na voljo, je v ekološkem kmetovanju potrebne veliko pozornosti, kar je tesno povezano s tremi načeli, na katerih to temelji.

Organska gnojila pa lahko še vedno vsebujejo živalske snovi – torej nekaj, čemur se bo zaveden ekološki pridelovalec želel izogniti. Hranila BIOCANNA so izdelana na rastlinski osnovi in ​​ne vsebujejo nobenih živalskih stranskih proizvodov. Glavna prednost tega je, da je sestava izdelka veliko bolje prilagojena potrebam rastline. Dodatna prednost pa je v tem, da izdelek ne vsebuje nobenih živalskih patogenih organizmov, kot so virusi influence (na primer ptičje gripe), ki so lahko škodljivi za zdravje ljudi.